Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane poslanče,

napsal jste dost zajímavých názorů, ale mrzí mne, že sám sobě si odporujete.

Z jedné strany píšete, že škola potřebujete klid a omezení změn. Z druhé strany poukazujete na spoustu chyb a nedostatků, které je třeba odstranit, což samozřejmě vyžaduje podstatné změny.

Skutečností je, že pokud bez zásadních změn nasypeme do školství dalších 40 mld. Kč, tak možná zvýšíme pouze některé platy, ale s tím školským systémem a s nalepenými podnikateli na systém, nic neuděláme.

Školství není osamocenou jednotkou, ale důležitou součástí společnosti. Společnost potřebuje nutně zvýšit porodnost, aby nám neubývaly naše děti, společnost potřebuje vychovávat odborníky v technických, přírodních a IT oborech, jinak se budeme propadat směrem k zaostalým zemím, společnost potřebuje, aby mladí neodcházeli do ciziny, ale realizovali se na našem pracovním a podnikatelském trhu a proto je potřeba vytvořit podmínky a zároveň umožnit mladým studovat při práci, kdykoliv a v každém věku zejména humanitní obory nevyžadující dlouhou praxi, kde sezení na přednáškách je dnes zcela zbytečné.

Doporučuji vám k přečtení můj článek:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=622912

Možná vám ten článek naznačí směr kudy jít k potřebným změnám.

Karma za některé dobré myšlenky!

0 0
možnosti

Dodávám, nedělám si právo na rozum,

ale líbí se mi i některé vámi naznačené požadavky a v každém případě podporuji především technické a jiné odborné i řemeslné vzdělání a přesun humanitních oboru, včetně studia práv a politologie výhradně na veřejné školy s dálkovým studiem. Soukromé školy by měly poskytovat vzdělání ve vysoce specializovaných oborech, které nemohou zajišťovat veřejné školy.

Veřejné dálkové vysoké školy mohou plnit funkci pro všeobecný růst vzdělanosti společnosti. Školství musí sloužit společnosti, nikoliv naopak.

0 0
možnosti
Foto

Škola potřebuje především dobrovolné žáky. To znamená, že nejdřív je nutné zrušit povinnou školní docházku.

0 0
možnosti

Já bych k tomu přidal i dobrovolné učitele, ne?

0 0
možnosti
AK

Těch změn bylo i s předešlými ministry zbytečně moc a zbytečných, ale poslední ministryně školství vyhlásila našemu školství přímo změnový džihád.

1 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 370x
Jsem rodák z Kyjova, kde jsem řadu let učil na speciální škole. Po dlouholetých zkušenostech v komunální a krajské politice jsem se v roce 2013 stal poslancem za KSČM, kde působím dodnes. 

Seznam rubrik