Diskuse

Seno z dovozu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém vysychání a vody je obrovský, ale vzal jste to nějak ze široka a v podstatě nic zajímavého neřekl. Kdybych byl v KSČ jako Vy, tak bych to pojal - třeba - tady nám nějaký čistý tržní mechanismus moc nepomůže.

0 0
možnosti

P30e71t23r 22J44í74l17e21k

8. 8. 2018 15:33

Hladiny spodních vod a mizení pramenů už začalo v době, kdy byly srážky nadprůměrné. Byly totiž odvodněny pramenné oblasti, napřímeny toky, zničeny meze a vytvořeny obří lány i na svazích. Což se takhle zamyslet nad touto skutečností a začít prosazovat nápravu?

0 0
možnosti

Odvodněny?Byla zabetonovaná a zaasfaltovaná nejlepší orná půda super, hypermarkety, keté prodávají šmejdové zboží , které nepotřebujeme.Byly vybudovány průmyslové zóny na orné půdě (pastvinách), které též nepotřebujeme.Ve městěch jsou stovky prázdných fabrik kde byla už vybudovaná infrastruktura (voda, odpady, elektrika, príjezdové silnice), jenže toto všechno se nyní buduje znova na zelené louce.

Z článku na netu..."

Každý rok se v Česku zastaví až 230 hektarů orné půdy, za týden zmizí čtyři hektary, za den plochy velké jako tři „Václaváky“. Navíc vesměs v těch nejúrodnějších oblastech. Do zabetonované země se nemůže vsakovat voda a stále častěji vznikají povodně.

Na polích v Česku vyrůstají nové tovární haly, parkoviště, obchodní centra, satelitní městečka, silnice. Podle poslední Zprávy o stavu životního prostředí se v roce 2017 zastavěné a ostatní plochy rozšířily o 2,4 tisíce hektarů a zaujímaly 10,6 procenta území.

„Negativní dopady nejsou často okamžité, avšak dlouhodobé a nevratné,“ upozorňuje dokument.

Ale toto nikdo neřeší, hlavně že se pomlouvají komunisti, že scelovaly lány a rozorávali meze.Ale že tento režim od počátku krade ( pardon, on ji nabízí investorům, kteří nám ji zabetonuijí)zemědělskou půdu tak to žádná vláda neřeší.

Víte, za komunistů se říkalo, že kdyby se dostali na Saharu, tak za pár let budou dovážet písek, protože neumí hospodařit.Ale tento režim je ještě horší než komunisti.Kdyby se dnešní podnikatelé dostali na Saharu, tak ji zabetonují a ten písek budou dovážet taky, protože přednost mají peníze a ne nějaké životní prostředí.

0 0
možnosti

Seno z dovozu?

A odkud?

V okolních státech je to všude podobné a vozit ho odněkud z Nového Zélandu nebo z Argentiny dost dobře nejde. Za prvé je to příliš daleko a za druhé je tam opačné střídání ročních období.

2 0
možnosti
Foto

Pan autor měl určitě na mysli dovoz sena od spřátelených komunistických stran v USA, Číně a v Africe. Nikde jinde na světě už komunisté seno (kromě toho v jejich vlastních hlavách!) - nemají. :-P!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS