Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výzva k pravdě od komunisty je dost pikantní záležitost!

Komunisti nám lhali, lžou a budou lhát!

Ale pravda je, že bez úcty k pravdě, úcty k druhému člověku, úcty ke svobodě každého člověka, úcty ke spravedlnosti a úcty k demokratickému, právnímu státu nemáme budoucnost!

:-)

0 0
možnosti
Foto

A co s těmi, o nichž se říká, že byli "jenom u komunistů".

0 0
možnosti
Foto

Já jenom nevím, kdy tomu bylo jinak, co se týče snah o manipulování veřejnosti. Naopak bylo ještě daleko hůře.

Ano pravda je nejlepší kvalifikací pro to stát se Diogenem a bydlet šťastně v sudu. Pravda uživila jenom Palečka.

0 1
možnosti

Nejvíce lží jsme si užili za komunistické éry! Bohužel mnohým postkomunistům na vysokých postech to zůstalo normou! :-)

0 0
možnosti

J71i78r27i 57B29o12r

31. 1. 2020 11:13

Komunisti mají s prosazováním pravdy ty nejlepší zkušenosti.Rv

4 0
možnosti

Jiří Bor

Tomu nevěřte.Nejvíce lživých informací (stokrát opakovaná lež se stává pravdou) nám dodává tento režim o socialismu.

Komunisti nám alespoň nelhali o kapitalismu a první republice (nezaměstannost, žebráci, bezdomovci, střílení do dělníků za Masaryka), tento režim nám lže neustále.Ano, padesátá léta byla v socialismu nejhorší, to nepopírám, ale proč všude jen vytahují ty padesátá léta a už se nikde nepíše jak pokročil socialismus v osmdesátých letech.Neustále se vytahují zastaralé fabriky a technologie, ale už se nikde nepíše, že v osmdesátých letech už byly i moderní provozy.

Moje sestra pracovala v druřstvu a tam byl kravín o šedesáti kravách, kolečko, vidle, zastaralé dojení.Ale v osmdesátých letch družstvo postavilo kravín pro 200 krav, moderní dojírna, pás na shrnování hnoje a následné vyhrnování ven čili kolečko a vidle už nebyly zapotřebí + o hromadu méně dřiny.Jenže v družstvu stále fungoval starý kravín.

A toho se dnešní garnitura stále drží, neustále budou ukazovat starý kravín (v přeneseném slova smyslu do všech odvětví) ale už se nikde neukáže jaká byla tenkrát moderní techologie.

Ono jinak fungovalo družstvo v "horní dolní" a jiné bylo družstvo s moderní technologií (vše ukázáno ve filmu TŘI CHLAPI NA CESTÁCH).

A pokud se někde ukazuje o kolik se zvýšila životní úroveň za 30 let po revoluci, proč se též neukáže jak se zvýšila životní úroveň za 30 let socialismu a kolik si mohli za průměrnou mzdu koupit lidi za první republiky a kolik si mohli koupit lidi za průměrnou mzdu 30 let po převzetí vlády komunistů, čili v r.1978.

To ani sami komunisté takto nemanipulovali s veřejným míněním jako se to děje dnes s pomlouváním socialismu.

A jen na okraj.Za komunistů jsem byl dělník na tři směny, zrovna tak po revoluci, ale mohu říci, že tenkrát jsem měl více svobody než dnes.

1 1
možnosti

Autore, sice máte pravdu, ale ta pravda se musí podávat objektivně a ne ji vytrhovat z kontexu doby.

Pokud nás dnešní média přesvědčují (a nejen oni, ale i celá pravičácká sféra) o tom jak bylo za komunistů špatně, tak ale vytrhávají pouze padesátá léta.Nikde jsem už nečetl, že v osmdesátých létech už bylo lépe, lidé měli více aut, automatických praček, televizí či dokonce chat a chalup.Nikde též nepsali, že jiný socialismus byl na vesnicích a jiný ve městech.Ve městech povinné průvody, vyvěšování vlajek do oken kdežto na vesnicích žádné průvody nebyly a nějaké vlaječky byly každému u zadku.

Zrovna tak když ti dnešní demagogové vytáhnou jednu položku a pak porovnávají, kolik si lidi tenkrát těchto výrobků mohli za průměrnou mzdu koupit a kolik dnes.Ale přitom se už nikde neuvádí, že tenkrát hromada věcí byla zdarma a vlastně průměrný výdej domácností, třeba za rok či více, byl menší než dnes.

Taky se už nikde neporovnává dostupnost zaměstnání a cena za dopravu (tenkrát autobusy v každé vesnici, dnes autobusy nejezdí a v rodině musí být dvě auta, čili tenkrát stačila týdenka za málo peněz, dnes nákup dvou aut a náklady na jejich provoz).Také že fabriky (firmy) dělaly pro své zaměstnace víc než dnešní podnikatelé...kolik podnikatelů postavilo pro své zaměstnance byty (sice paneláky, ale lidi měli kde bydlet).

A to je také pravda, která se v této době zamlčuje a překrucuje.

1 1
možnosti

J25i44r23i 57B27o61r

31. 1. 2020 11:17

Dneska někteří chudáci na venkově si musí koupit i tři auta. Je to hrůza.;-D;-D;-D

3 0
možnosti

Děti by měly vnímat, že sdělování názorů má cenu jen tehdy, jsou-li pravdivé.

Zdroj: https://ivopojezny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743923

.....................

Nezlobte se, ale to, co píšete, je nesmysl už ze samé podstaty.

Pravdivá nebo nepravdivá mohou být fakta, ale nikoli názory.

To, zda je hezčí Zuzana, nebo Marcela, je věcí názoru. Někomu se více může líbit ta první, jinému zase ta druhá.

To, která z nich je o tři týdny starší než ta druhá, je však věcí faktu. Když je Zuzana narozená v únoru a Marcela o tři týdny později v březnu, tak věta "Zuzana je starší než Marcela je pravdivá", zatímco "Marcela je starší než Zuzana" je nepravdivá.

5 0
možnosti
Foto

Nicméně i názor lze přetransformovat ve fakt, existují vysvětlení, proč je jedna žena považována za hezčí než jiná. Ta kritéria krásy se sice mění, nicméně současně platí, že existují (souměrnost obličeje, míry postavy atd. ).

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 370x
Jsem rodák z Kyjova, kde jsem řadu let učil na speciální škole. Po dlouholetých zkušenostech v komunální a krajské politice jsem se v roce 2013 stal poslancem za KSČM, kde působím dodnes. 

Seznam rubrik